O nouă lună o nouă provocare în grupul Weekend cu spor. Luna martie a fosta gazda Oana Durican, cu al său blog http://www.retete-vechi-si-noi.info/
Luna aceasta ne-a propus retete de post, cu pește și ciocolată. Eu mi-am ales câteva rețete, printre și această ciorbiță. Recunosc că nu-s prietenă cu loboda, dar am zis, dacă toată lumea o găteșe, înseamnă că nu-i chair așa de rea 😀 Zis și făcut 😉 O nouă premieră în bucătăria Panacris 😉 Cred că m-am împrietenit cu ea;) Mulțumesc Oana și nu în ultimul rând Stefy, cu al său blog http://www.stefyharnicutza.ro/ , inițiatoarea acestei provocări 😉 Am învățat și probat multe rețete minunate! :-*
INGREDIENTE:
- Lobodă roșie și alba 4 legături mari,
- Ceapă galbenă 1 bucată,
- Ceapă verde 2 fire,
- Ulei de floarea sarelui 2-3 linguri,
- Morcov 2 bucăți,
- Țelină o felie de cca. 50 g,
- Leuștean 2 fire,
- Pătrunjel ½ legătură,
- Cartofi 4 bucăți mari,
- Sare de mare 1 linguriță,
- Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
- Borș cca. 300 ml.
MOD DE PREPARARE:
- Ceapa galbenă și cea verde se curăță, se toacă mărunt apoi se pune la călit în uleiul de floarea soarelui cu o jumătate de cană de apă.
- După ce a devenit translucidă se adaugă, morcovul, țelina și cartofii, curățați și mărunțiți, lăsându-se la înăbușit cca. 10 minute.
- Se adaugă loboda curățată și tăiată fideluță, se asezonează de sare și piper, se completează cu cca. 2 l de apă, apoi se lasă la fiert la foc mediu cca. 2 de minute.
- După acest interval de timp se adaugă verdețurile tocate mărunt, și borșul, lăsându-se la fiert încă vreo 5 minute la foc mic.
- Se servește ca atare sau smântână, dacă nu e perioadă de post.
- Spor și poftă bună!