Sunt multe variante pe această temă. Eu am ales varianta fără borș, doar simplă, dreasă cu smântână și gălbenuș de ou, asezonată cu oțet de la ardeii oțetiți, după gustul fiecăruia. De data asta, nu m-am mai ajutat de niciun aparat sau vas minunat. Pur și simplu am gătit ciorbița pe variantă accesibilă tuturor 😉 Spor și poftă bună!
INGREDIENTE
- piept de pui de pui cca. 500 g,
- ceapă galbenă 2 bucăți,
- morcov 1 bucată,
- pătrunjel rădăcină 1 bucată,
- păstârnac 1 bucată,
- ardei gras verde 1 bucată,
- gălbenușuri de ou 2 bucăți,
- ulei de floarea soarelui cca. 50 ml,
- smântână grăsime 24% cca. 250 ml,
- leuștean cca. 1/2 legătură,
- sare de mare cu mirodenii,
- piper proaspăt măcinat.
MOD DE PREPARARE:
Legumele se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei. Se adaugă pieptul de pui tăiat fâșii, apoi se completează cu apă, se asezonează de sare, piper și leuștean, și se lasă la fiert semiacoperit la foc mediu ptr cca. 30 de minute. Pentru finalizarea ciorbiței, gălbenușrile de ou se bat energic cu smântâna și se adaugă la finalul gătirii, cu focul oprit, amestecându-se energic pentru a nu se ”îmbrânzi” ciorbița, deoarece ciorbița încă e fierbinte;). Se servește cu adaos de smântână, asezonată cu oțet simplu sau iute, de la ardeii iuți și verdeață tocată mărunt.
Poftă bună!
Cea mai buna! 😀
Preferata noastra!