INGREDEINTE:
- ceapa galbena 2 bucati medii,
- apio 2 tije,
- morocovi 2 bucati,
- patunjel 1 radacina,
- pastarnac ½ bucata,
- ardei kapia 1 bucata,
- leustean ½ legatura,
- ulei de floarea soarelui presat la rece SanoVita 2 linguri,
- dovlecel 1 bucata,
- stevie cca. 500 g,
- sare de mare,
- piper proaspat macinat,
- patrunjel proaspat,
- bors de putina cca. 750 ml,
- oua 2 bucati.
MOD DE PREPARARE:
- Legumele (ceapa, morcovii, patrunjelul, pastarnacul, ardeiul kapia, apio si dovlecelul) se curata, apoi se taie marunt si se pun la calit intr-un vas mai inalt, cu ulei si putina apa, pana devin translucide, cca. 10 minute la foc minim, neacoperit.
- Apoi se completeaza cu cca. 3000 ml apa rece, se asezoneaza de sare si piper si se lasa la fiert cca. 30 minute la foc mediu, semiacoperit. Între timp se curata stevia de nervurile groase si se taie julien. După ce s-au fiert legumele se adauga stevia, leusteanul curatat si tocat marunt şi se mai lasa la fiert cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit.
- La final se adauga borsul de putina, patrunjelul verde tocat marunt, iar în zilele de dulce, ciorba se drege cu ou batut.
- Spor si pofta buna!
(Visited 95 times, 1 visits today)
Category: