Ce poate fi mai bun, rapid și sățios! Cred că în fiecare frigider, există urme de mezeluri și brânzeturi, iar ciuperci găsiți oricând în magazine;) Spor la treabă!
INGREDIENTE:
- ciuperci brune 500 g,
- bacon 50 g,
- caşcaval afumat cca. 10 felii,
- sare aromată,
- unt aromatizat cu ardei.
MOD DE PREPARARE:
- Ciupercile se spală, eventual se curăță de pieliță.
- Într-o tavă tapetată cu foaie de pregament se așează pălăriile de ciuperci, în care se pune câte un vârf de cuţit cu unt aromatizat cu ardei, şi se sărează cu sare condimentată a la Panacris ( vezi rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/sare-cu-mirodenii-49813.html ), apoi se pun în cuptorul preîncins, cca. 10 minute,la foc mediu, până ce se înmoaie;)
- Se scot apoi și se umplu cu bucăţile de bacon, mărunţite, apoi se dau din nou la copt cca. 10 minute la foc mediu.
- Ultima acțiune, e cea, de a acoperi ciupercuțele cu felii de caşcaval afumat, apoi se dau din nou la cuptor ptr cca. 5 minute la foc mediu.
- Se servesc ca atare, calde sau reci;)
(Visited 41 times, 1 visits today)
Category: