INGREDIENTE:
Pentru clătite:
- Ouă 2 bucăți,
- Apă minerală 500 ml,
- Ulei de floarea soarelui 1 lingură,
- Sare un praf,
- Făină albă de grâu cât cuprinde (cca. 100 g,).
Pentru umplutură:
- Piept de pui dezosat 1 ½ bucată,
- Vin alb demise 1 pahar, cca. 250 ml,
- Sos de soia 2 linguri,
- Mălai 2 linguri,
- Piper proaspăt măcinat,
- Boia de ardei dulce.
Pentru Omletă:
- Ouă 4 bucăți, unt cca. 50 g,
- Sare iodată,
- Piper proaspăt măcinat,
Pentru ciuperci:
- Ciuperci feliate 1 conservă,
- Ceapă verde 3-4 fire,
- Unt 50 g,
Pentru topping:
- Muguri de fasole Mung cu morcovi marinați cca. ½ borcan,
- Bambus conservat ½ borcan,
- ghimbir ras ½ linguriță.
MOD DE PREPARARE:
- Ouăle se bat energic cu un praf de sare, adăugându-se concomitent apa minerală și făina, până ce se obține un aluat fluid, de consitența smântânei lichide, ce se lasă la rece cca. 15 minute. Într-o tigaie specială pentru clătite se pune un strop de ulei, se lasă la încins, apoi se toarnă aluat, cât să umple tigaia și să fie un strat subțire (cca. 1 polonic mare de supă!), prăjindu-se pe ambele părți. Clătitele se cot pe o farfurie întinsă și se țin acoperite, cu altă farfurie, până ce se termină toate clătitele de prăjit.
- Pieptul de pui se taie felii subțiri de cca. 1 cm grosime, apoi se pun într-un castron, se condimentează cu 2 linguri de vin, sosul de soia, mălaiul și mirodeniile, apoi se lasă la rece, la macerat cca. 30 de minute.
- Între timp din cele patru ouă se face o omletă mare, care se scoate pe un platou la răcit, ce apoi se taie fideluță. (P.S. am avut ouă verzi le la https://www.facebook.com/pages/Microferma-De-Prepelite-Fundeni/437538319630392?pnref=lhc.
- Ciupercile mărunțite se călesc împreună cu ceapa tocată mărunt, în untul topit, ca. 5 minute la foc mediu, până devin translucide.
- Pieptul de pui se scoate din marinadă, se scurge bine, apoi se pune la prăjit într-o tigaie wok, de preferință, adică o tigaie cu pereții înalți, cca. 10 minute la foc mic, ca să rămână suculentă.
- Apoi se adaugă amestecul de ceapă și ciuperci călite, omleta fideluță, bambusul feliat fideluță, mugurii de fasole și morcovii marinați, vinul rămas și sosul de marinadă, lăsându-se la călit cca. 10 minute la foc mediu, atât căt să se obțină o compoziție moale și umedă.
- Clătitele se umplu cu această compoziție, se împachetează precum ”sarmalele” sau pachețele de primăvară și servesc reci 😉
- Spor și poftă bună!
- P.S. Fără bambus sau muguri de fasole, clătitele aperitiv își pierd valoarea 😉
(Visited 61 times, 1 visits today)
Crisule, ce clatite bune ai facut aici! Super!
I’m grfetaul you made the post. It’s cleared the air for me.
Multumesc Merisor! :-*
Created the greatest arctslei, you have.