Aduc și rețeta clasică pentru cojile de nuci.
Pentru diversificare se pot adăuga în aluat nuci/fistic/migdale măcinate fin sau pudră de cacao.
Spor și poftă bună!
INGREDIENTE:
- unt la temperatura camerei cu minim 80% grăsime 100 g
- extract de vanilie 1 linguriță
- făină albă tip 000 200 g
- ouă la temperatura camerei 2 bucăți,
- praf de copt 10 g
- zahăr pudră vaniliat 30 g,
- Un praf de sare.
MOD DE PREPARARE:
Untul cu zahărul, praful de sare și extractul de vanilie se pun într-un cistron și se omogenizează cu un tel sau cu robotul de bucătărie până se spumează ușor.
Adăugăm ouăle pe rând și mixăm în continuare până la încorporarea completă a acestora.
Adăugăm făina și praful de copt cernute și amestecăm cu ajutorul unei spatule de silicon până obținem un amestec omogen și ușor manevrabil.
Punem aluatul într-o folie de prospețime și îl dăm la rece pentru o jumătate de oră.
Scoatem aluatul de la frigider și facem biluțe mici între 3 și 5 g în funcție de forma pe care o avem.
Încălzim bine forma pe care o ungem cu puțin ulei și o lăsăm să se ardă puțin. Facem asta pentru a evita prinderea aluatului de formă.
Mare atenție când începem să punem biluțele în locașurile formei, forma trebuie să fie fierbinte, apoi venim cu cealaltă jumătate a formei peste și presăm bine pentru 10-15 secunde după care o întoarcem pe cealaltă parte și tot așa câte 10-15 secunde pe fiecare parte până prind culoarea unui maroniu deschis.
Când sunt gata coapte le răsturnăm pe un grătar și le lăsăm să se răcească complet.
După ce s-au răcorit se curăță marginile cojilor de nucă și se umplu cu cremă la alegere sau simplu cu dulceața combinată cu firimiturile de la coji.
Spor, răbdare și poftă bună! 😉