Pana Cristina Iuliana- Retete

Coji de nuci dulci

Avatar photo
Recipe by
cca. 100 minute
Prep: cca. 20 minute | Cook: cca. 60 minute | Servings: cca. 130 bucăți individuale

Aduc și rețeta clasică pentru cojile de nuci.

Pentru diversificare se pot adăuga în aluat nuci/fistic/migdale măcinate fin sau pudră de cacao.

Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • unt la temperatura camerei cu minim 80% grăsime 100 g
  • extract de vanilie 1 linguriță
  • făină albă tip 000 200 g
  • ouă la temperatura camerei 2 bucăți,
  • praf de copt 10 g
  • zahăr pudră vaniliat 30 g,
  • Un praf de sare.

MOD DE PREPARARE:

Untul cu zahărul, praful de sare și extractul de vanilie se pun într-un cistron și se omogenizează cu un tel sau cu robotul de bucătărie până se spumează ușor.

Adăugăm ouăle pe rând și mixăm în continuare până la încorporarea completă a acestora.

Adăugăm făina și praful de copt cernute și amestecăm cu ajutorul unei spatule de silicon până obținem un amestec omogen și ușor manevrabil.

Punem aluatul într-o folie de prospețime și îl dăm la rece pentru o jumătate de oră.

Scoatem aluatul de la frigider și facem biluțe mici între 3 și 5 g în funcție de forma pe care o avem.

Încălzim bine forma pe care o ungem cu puțin ulei și o lăsăm să se ardă puțin. Facem asta pentru a evita prinderea aluatului de formă.

Mare atenție când începem să punem biluțele în locașurile formei, forma trebuie să fie fierbinte, apoi venim cu cealaltă jumătate a formei peste și presăm bine pentru 10-15 secunde după care o întoarcem pe cealaltă parte și tot așa câte 10-15 secunde pe fiecare parte până prind culoarea unui maroniu deschis.

Când sunt gata coapte le răsturnăm pe un grătar și le lăsăm să se răcească complet.

După ce s-au răcorit se curăță marginile cojilor de nucă și se umplu cu cremă la alegere sau simplu cu dulceața combinată cu firimiturile de la coji.

Spor, răbdare și poftă bună! 😉

 

(Visited 5 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.