Pana Cristina Iuliana- Retete

Conopidă conservată în oțet

Avatar photo
Recipe by
cca. 100 min
Prep: cca. 30 min | Cook: cca. 25 min

Conopida nu este deloc agreată de Zmei în preparatele culinare! Dar, dacă eventual sar peste conservarea ei în oțet, mi-am dat foc la valiză:D În concluzie, e preferată, sub formă de murături;)

INGREDIENTE

  • conopidă 2 bucăți,
  • morcovi 2 – 3 bucăți,
  • țelină rădăcină cu frunze 1 bucată,
  • hrean 2-3 bucăți,
  • mărar uscat,
  • coriandru boabe 1 linguriță,
  • boabe de muștar 2 lingurițe,
  • boabe de enupăr 4-5 bucăți,
  • cimbru uscat 1 lingură,
  • foi de dafin 4-5 bucăți,
  • sare pentru murături 1 lingură/litru de lichid,
  • zahăr 1 lingură/litru de lichid,
  • oțet de 9 grade, 200 ml/ litru de apă.

Pentru decor:

  • frunze de țelină,
  • gogoșari,
  • castraveți.

MOD DE PREPARARE:

  • Conopida se curăță de frunze și cotor, apoi se porționează și se pune în apă rece cu puțin oțet, cca. 15 minute, pentru a se elimina eventuali locuitori, fără buletin :D, adică melci sau viermișori 😉
  • Între timp se curăță morcovii și țelina, se taie artistic.
  • Conopida și legumele se așează în borcane, intercalate, cu frunzele de țelină, gogoșari sau castraveți, finalizându-se cu rădăcini de hrean curățate și feliate.
  • Pentru lichid, se pun la fiert 4000 ml de apă cu 800 ml de oțet, asezonat cu mirodeniile, după ce a dat în clocot, se adaugă fierbinte peste conopida din borcane.
  • Borcanele se închid imediat cu capacele sterilizate sau dezinfectate cu spirt, apoi se pun la răcit lent, învelite în prosoape de bucătărie.
  • Răbdare, spor și succes! >:D<
(Visited 110 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.