Conopida nu este deloc agreată de Zmei în preparatele culinare! Dar, dacă eventual sar peste conservarea ei în oțet, mi-am dat foc la valiză:D În concluzie, e preferată, sub formă de murături;)
INGREDIENTE
- conopidă 2 bucăți,
- morcovi 2 – 3 bucăți,
- țelină rădăcină cu frunze 1 bucată,
- hrean 2-3 bucăți,
- mărar uscat,
- coriandru boabe 1 linguriță,
- boabe de muștar 2 lingurițe,
- boabe de enupăr 4-5 bucăți,
- cimbru uscat 1 lingură,
- foi de dafin 4-5 bucăți,
- sare pentru murături 1 lingură/litru de lichid,
- zahăr 1 lingură/litru de lichid,
- oțet de 9 grade, 200 ml/ litru de apă.
Pentru decor:
- frunze de țelină,
- gogoșari,
- castraveți.
MOD DE PREPARARE:
- Conopida se curăță de frunze și cotor, apoi se porționează și se pune în apă rece cu puțin oțet, cca. 15 minute, pentru a se elimina eventuali locuitori, fără buletin :D, adică melci sau viermișori 😉
- Între timp se curăță morcovii și țelina, se taie artistic.
- Conopida și legumele se așează în borcane, intercalate, cu frunzele de țelină, gogoșari sau castraveți, finalizându-se cu rădăcini de hrean curățate și feliate.
- Pentru lichid, se pun la fiert 4000 ml de apă cu 800 ml de oțet, asezonat cu mirodeniile, după ce a dat în clocot, se adaugă fierbinte peste conopida din borcane.
- Borcanele se închid imediat cu capacele sterilizate sau dezinfectate cu spirt, apoi se pun la răcit lent, învelite în prosoape de bucătărie.
- Răbdare, spor și succes! >:D<
(Visited 110 times, 1 visits today)