Am poftit la cornulețele Claudiei 😉 Mai bine zis @http://bucatevorbesiarome.blogspot.ro/
Zis și făcut 😉 Buneeeeeeeeeeeeee, tare buneeeeeeeee;)
INGREDIENTE:
- Făină albă din grâu cca. 400 g,
- Unt grăsime 65% cca. 250 g,
- Zahăr tos cca.160 g,
- Miez de nucă măcinat cca. 160 g,
- Ouă 1 bucată
- Gălbenuș de ou 2 bucăți,
- Sare iodată 2 g,
- Praf de copt 1plic,
- Zahăr vanilinat 1 plic.
MOD DE PREPARARE:
- Întâi se amestecă ingredientele uscate: făina, praful de copt, miezul de nucă măcinat, zahărul și zahărul vanilinat. În mix-ul de ingrediente uscate se adaugă ouăle, amestecându-se eneregic, până ce se înglobează.
- Apoi se adaugă untul rece, răzuit și se frământă aluatul până ce se obține unul omogen, cca. 10 minute, nu mai mult, ca să nu se înmoaie untul, de la căldura mâinilor 😉
- Aluatul obținut se pune le rece, învelit în folie alimentară, de preferat în frigider, cca. 60 de minute;) După ce s-a ”odihnit” aluatul în frigider, se scoate, apoi se formează semilune;) În sfârșit, am folosit tăvile de cornulețe, achizițonate, în urmă cu muuulltt timp, le-am uns cu puțin unt 😉
- Cornulețele se coc, în cuptorul preîncălzit cca. 25 de minute la 180 grade;) După ce s-a rumenit ”talpa”, zicere de la Dia 😉 se scot, din cuptor și se tăvălesc, fierbinți în pudră de zahăr 😉
- Bune au fosttttt 😉 Mulțumesc Dia pentru rețetă 😉
(Visited 121 times, 1 visits today)
Foarte bune cornuletele astea, le-am preparat si eu saptamana trecuta. Ce imi place ca tu ai si tava cu forme speciale!
Maria, multumesc. Daaaaa, abia asteptau momentul sa fie inaugurate 😉
Ce cornulete pufoase! Imi place mult tava! 🙂