INGREDIENTE:
- Iaurt gras 100 ml,
- Unt gras 125 g,
- Făină albă 250 g,
- Zahăr 30 g,
- Sare de mare ½ linguriță,
- Drojdie proaspătă 20 g.
Pentru umplutură:
- Semințe de mac măcinate 100 g,
- Zahăr tos 50 g,
- Zahăr vanilat 1 plic,
- Lapte dulce 100 g,
- Esență de lămâie ½ linguriță.
Pentru topping:
- Gălbenuș de ou 1 bucată.
MOD DE PREPARARE:
- Făina, iaurtul, drojdia, zahărul, untul topit, se pun într-un vas și se amestecă energic până ce se înglobează toate ingredientele. Aluatul obținut se lasă la dospit la loc călduț cca. 30 de minute.
- Între timp macul se macină cu mașina special, uitați de râșnița de măcinat cafea. Clasica mașină manual de măcinat semințe, e cea mai bună, am redescoperit-o de curând 😉 Macul măcinat se pune într-un vas cu fundul mai gros, se adaugă zahărul și laptele și se pune la fiert la foc mic, până se omogenizează și se obține o cremă mai grosuță.
- După timpul de odihnă, aluatul se întinde în formă de cerc, ce apoi se porționează, în felii. Umplutura de mac se pune triunghiurilor, apoi se rulează.
- Cornulețele se ung cu albuș de ou și se pun la copt în cuptorul preînicns cca. 25 de minute la foc mediu, cca. 190 grade.
- După ce s-au copt se pudrează cu zahăr praf, după ce s-au răcorit.
- Spor și poftă bună!
- P.S. Cam puține au ieșit 😀 Data viitoare voi face porție dublăăăă 😉
(Visited 49 times, 1 visits today)
Category: