Pana Cristina Iuliana- Retete

Cotlete cu legume și cârnați gătite lent

  • Un fel de mâncare principal tare sățios și totodată gustos! Mai spun???? Daaa, simplu și pe gustul Zmeilor! 😉 Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Cotlet de porc 8 felii, cca. 1000 g,
  • Cârnați porc afumați cca. 500 g,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Cimbru uscat 1 linguriță,
  • Rozmarin 2 crenguțe,
  • Roșie 1 bucată mare,
  • Ardei gras verde 1 bucată,
  • Ceapă roșie 2 bucăți,
  • Usturoi 4 căței.
  • Vin alb demisec cca. 300 ml.

MOD DE PREPARARE:

  • Într-un vas termorezistent, în cazul meu în vasul CrockPot-ului se așează intercalat bucățile de cotlet și cârnații. Se presară condimentele: boia de ardei dulce, piper proaspăt măcinat, cimbrul și rozmarinul. Atenție nu folosim sare, cârnații au destulă sare :D.
  • Legumele se curăță, spală și feliază grosier. Apoi se intercalează între bucățile de cotlet și cârnații.  Se adaugă vinul și se dă la gătit cca. 60 minute, acoperit la cca. 200 grade în cuptor sau 3 ore pe modulul High, în aparatul de gătit lent.
  • Nu se adaugă apă, carnea și legumele, lasă lichid suficient.
  • Se savurează fierbinte alături de garnitura preferată, în cazul nostru, găluște stil nemțesc din chifle, semmelknodel 😉
  • Spor și poftă bună!
(Visited 84 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.