Am acceptat provocarea Parfum de Cozonac #farazahar, by No Sugar Shop.ro si Oalesitigai.ro
și vă propun aceasta rețetă de cozonac leopard! 😉
INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- Keto Mix Cozonac cca. 200 g,
- Ouă 2 bucăți,
- Gălbenușuri 2 bucăți,
- Iaurt gras cca. 200 ml,
- Unt topit cca. 70 g,
- Erithritol (îndulcitor) cca. 50 g,
- Drojdie uscată activă 7 g ( 1 plic).
Pentru colorarea aluaturilor:
- Cacao neagră cca. 10 g,
- Unt topit cca.1 lingură,
- Pudră de roșcove cca. 10 g,
- Unt topit 1 lingură.
MOD DE PREPARARE:
Ouăle se mixează energic cu iaurtul, drojdia și îndulcitorul, apoi se adaugă KetoMix cozonac, până la obținerea unui aluat omogen. La final se adaugă untul topit și se amestecă până ce se obține un aluat omogen. Se lasă la dospit acoperit, la loc călduț cca. 60 de minute.
Apoi aluatul se împarte în două bile egale. Una dintre bile se divide în alte două bile egale. Pudra de cacao neagră și pudra de roșcove se amestecă, individual cu câte o lingură de unt topit, apoi se adaugă în fiecare bilă de aluat, individual. Se frământă până se obține un aluat omogen, colorat, intens și se lasă la dospit pentru minim 60 minute.
După ce aluaturile au dospit, se împart fiecare în 7 părți egale.
Din aluat cu roșcove se întind 7 suluri de cca.2 cm grosime si 10 cm lungime.
Din aluatul cu cacao neagră se întind tot 7 suluri de cca. 10 cm lățime si 2 cm grosime.
Din aluatul de bază se întind tot 7 suluri de cca. 10 cm lățime și 2 cm grosime.
Peste blatul de cacao neagră se pune bucata de aluat din roșcove și se rulează, până ce se obține un rulou uniform 😉
Așa se procedează cu toate sulurile individual. 😉
Apoi aceste rulouri se îmbracă în aluatul de bază și se așază în formă de piramidă, într-o tavă tapetată cu folie aderentă, lăsându-se la dospit încă 60 minute.
Cozonacul se pune la copt în cuptorul pre încins cca. 45 minute la 180 grade.
După ce trece testul scobitorii se scoate și se lasă la răcorit sub un șervet de bucătărie.
Cei care îl vor mai dulce îl vor asezona cu …. 😉 Spor și poftă bună!