INGREDIENTE:
- Creier de porc proaspăt cca. 500 g,
- Ceapă galbenă 2 bucăți,
- Ardei gras 1 bucată,
- Roșii 3 bucăți,
- Usturoi 3-4 căței,
- Ulei de floarea soarelui,
- Sare de mare,
- Piper proaspăt măcinat,
- Ouă 3-4 bucăți.
MOD DE PREPARARE:
- Creierul se spală în mai multe ape reci, până se scurge tot sângele. Ceapa, ardei curățate și tocate julienne se dinstuiesc în puțin ulei și apă, până devin translucide, apoi se adaugă roșiile feliate, se asezonează de sare și piper, iar după ce s-aun înmuiat se adaugă bucățile de creier, ce se amesetecă uțor, ca să nu se sfărâme și se lasă la gătit acoperit cca. 6 minute.
- După ce bucățile de creier s-au gătit se adaugă ouăle bătute ca și pentru omletă, se amestecă ușor până se înglobează și se lasă la gătit cca. 5 minute la foc mic, până se prăjesc ouăle.
- Mâncarea se servește fierbinte cu pâine sau mămăligă.
- Un fel principal ce se pretează atât pentru prânz sau o cină mai savuroasă.
- Spor și poftă bună!
(Visited 665 times, 1 visits today)
Category:
Yummm, asta e pe gustul lui Adi, il trimit la voi. 😀
Eu n-am vz creier proaspat de porc in macelarii , de peste 25 de ani 🙁
Cu mare drag Merisor! 😉 Zmeisorii cedeaza portia lor! 😀
Diana, la noi in Bucuresti, gasesti mereu creier de porc proaspat in macelarii. Dar il poti prepara si cu creier congelat 😉 Urmezi aceeasi pasi, dor ca astepti sa se dezghete creierul. Succes!