INGREDIENTE:
- Bucățele de curcan cca. 600 g,
- Ceapă galbenă 2 bucăți,
- Apio 2 tije,
- Ardei gras roșu ½ bucată,
- Portocale 2 bucăți,
- Ghimbir rădăcină rasă după gustul fiecăruia,
- Ulei de măsline 1-2 linguri,
- Sare iodată 1 linguriță,
- Piper proaspăt măcinat 1 praf,
- Condiment portocale și ghimbir de la DeLuxe ½ linguriță,
- Condiment portocale și lămâie de la DeLuxe ½ linguriță,
- Miez de nucă mărunțit cca. 50 g.
MOD DE PREPARARE:
- Legumele curățate și feliate julien se trag în uleiul de măsline încins, cca 5 minute, după ce au devenit translucide se adaugă bucățelele de curcan, se completează cu puțină apă, apoi se lasă la gătit cca. 15 minute la foc mediu, pe aragaz acoperite.
- După cele 15 minute, mâncarea se transferă într-un vas termorezisten, apoi se condimentează cu ghimbirul ras, sarea, piper, condimentele aromate cu portocale.
- Portocalele se spală bine cu apă caldă și oțet, apoi se feliază și se așează între bucățelele de carne. Se presară nucile mărunțite apoi se introduce vasul la gătit, în cuptorul preîncins, neacoperit, la 200 grade cca. 15 minute, până începe să se rumenească deasupra.
- Se serveșete cald, ca atare sau alături de orez și salată de sezon. Spor și poftă bună!
(Visited 50 times, 1 visits today)
Category:
De cand astept reteta!!Bravo Cris!!
Multumesc Simona! O reteta buna, se lasa asteptata :))) 🙂 Glumesc, desigur, multe activitati in aceasta perioada! 😉
Ce bunatate ai pregatit! 🙂 Cred ca-i super gustos!