Pana Cristina Iuliana- Retete

Curry din linte și spanac

  • Un fel principal numai bun pentru vegetarieni și în zilele de post!
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Ceapă galbenă 2 bucăți,
  • Morcovi 2 bucăți,
  • Ulei de struguri 3 linguri,
  • Pudră de curry 2 lingurițe,
  • Linte galbenă 500 g,
  • Apă rece cca. 1000 ml,
  • Baby spanac cca. 200 g,
  • Usturoi 4-5 căței,
  • Amestec de legume uscate, gen vegeta, 2 linguri,
  • Sare Himalaya,
  • Piper proaspăt măcinat.

Pentru servire:

  • Iaurt de soia,
  • Lămâie 1 bucată,
  • Cepșoară 3-4 fire.

MOD DE PREPARARE:

  • Ceapa se curăță și se taie mărunt. Morcovii se curăță și taie bucăți grosiere.
  • Aparatul CrockPot se pornește, setează la funcția HIG pentru 30 minute. Se pune ceapa mărunțită, morcovii, se asezonează de ulei, sare și piper și se lasă la gătit, neacoperit, până ce ceapa devine translucidă.
  • La gătit obișnuit pe plită, se lasă la foc mediu la dinstuit cca. 10 minute, până ce se înmoaie ceapa și morcovul.
  • Apoi se adaugă lintea, apa, vegeta sau fondul de legume, se acoperă și se lasă la gătit pe funcția HIGH, cca. 2 ore.
  • Între timp se spală spanacul, cepșoara și lămâia.
  • Iaurtul se amestecă cu coaja de lămâie, cepșoara tocată mărunt, până ce se îmbină gusturile.
  • După ce lintea a fiert se adaugă frunzele de baby spanac și usturoiul mărunțit lăsându-se la gătit încă 20 de minute, pe modul LOW.
  • Curry-ul se servește fierbinte cu sosul din iaurt și lipie.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 230 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.