- Foarte bun, gustos și sățios
INGREDIENTE:
- Dorada 1 bucată,
- Ardei gras roșu 1 bucată,
- Roșie 2 bucăți,
- Brocoli 1 bucată,
- Ceapă verde 2 fire,
- Praz 1/2 bucată,
- Ulei de măsline,
- Lămâie 1 bucată,
- Sare de mare 1 lingură,
- Piper proaspăt măcinat 1 linguriță.
MOD DE PREPARARE:
- Peștele se curăță de solzi și intestine, apoi se dă cu sare și se lasă cca. 10 minute la odihnă la rece.
- Între timp se curăță ardeiul și se feliază bețișoare.
- Roșiile și lămâia se spală și se taie rondele.
- Brocoli se spală și se rupe în buchețele mici.
- ceapa verde și prazul se curăță, spală și taie fâșii.
- Într-o tavă tapetată cu foaie de pergament se așază peștele, se unge cu ulei de măsline, se asezonează de sare și piper.
- În burta doradei se pun felii de lămâie. Restul de feliilor de lămâie se pun sub pește.
- Inflorescențele de broccoli, ceapa verde, prazul, roșiile și ardeii feliați se așază de jur împrejurul peștelui.
- Se acoperă cu o altă foaie de pergament și se dă la gătit în cuptorul preîncins cca. 10 minute la 250 grade, apoi se scoate foaia de pergament și se mai lasă la gătit cca. 10 minute la 200 grade.
- Dorada se servește împreună cu legumele coapte împreună, ca atare sau cu garnitura preferată.
- Spor și poftă bună!
(Visited 1 times, 1 visits today)
Category: