DROB DE MIEL ALTFEL
Luna aprilie gazda provocarii intiata de TRADITIE SI GASTRONOMIE ROMANEASCA @GinaBradea, este Cerasela Badr El-Din, http://saffronanddates.blogspot.ae/2015/04/traditie-si-gastronomie-romaneasca.html. Provocarea: Drobul, in orice forma, de miel, cu ficatei de pasare, cu ciuperci, etc., așa că eu v-am adus un altfel de drob. Stiu, o sa spuneti au trecut sarbatorile parscale, dar puteti pastra reteta adusa de mine pentru anul viitor. Spor si succes!
INGREDIENTE:
pulpa din față a mielului cu coaste,
măruntaiele de la un miel,
6 ouă fierte,
ceapă verde 2 legături,
usturoi verde 2 legături,
mărar verde 1 legătură,
pătrunjel verde 1 legătură,
sare iodată,
piper proaspăt măcinat,
ouă crude 4 bucăți,
muștar dijon (cel cu boabe) 2 linguri,
vin alb demisec 250 ml.
MOD DE PREPARARE:
Partea cea mai grea este să transezi mielul și să reușești să ridici carnea de pe coaste fără să o rupi.
Între timp se pun la fiert măruntaiele de miel. Se toacă mărunt, se adaugă verdeturile tocate mărunt.
Se asezonează de sare. piper și se amestecă bine cu ouăle crude.
Se începe procedeul de umplere (Ideal ar fi să nu fiți singuri la acest pas! Adică se umpli mielul, să faci și poze……..)
Se pune un strat de umplutura, unul de ouă fierte apoi umplutura până se umple mielul.
Să nu fie prea umplut, fiindcă se mai umflă și apoi riscați să crape.
Se coase deschizătura, apoi se presară sare iodată, piper proaspăt măcinat și rozmarin.
Se asezonează și cu câteva feliuțe de slănină, să nu se ardă prea tare coastele. Se pune în cuptorul preîncălzit cca. 10 minute la foc iute că să se rumenească, apoi se stinge totul cu vin și se lasă cca. 2 ore jumătate la foc mic că să se pătrundă bine, acoperit. Din când în când se mai umezește cu zeamă din tavă.
O tușă finală a fost ungerea cu un pic de muștar dijon. Se mai lasă cca. 10 minute până se topește muștarul. Poftă bună!
(Visited 168 times, 1 visits today)
Category: