INGREDIENTE:
- prune uscate 1000 g,
- apă 500 ml,
- miez de nucă 100 g,
- zahăr tos 500 g.
MOD DE PREPARARE:
- Prunele uscate se pun, de cu seară, în apa rece și se lasă la hidratat până a două zi. Se strecoară, se adaugă 500 ml apa rece, se pun la fiert într-un vas cu fundul mai gros, eventual tuci, cca. 1 oră, până se înmoaie prunele.
- Se scot din apa, se lasă la răcit și apoi se scot sâmburii. Intre timp în zeama rămasă se adaugă zahărul, se fierbe la foc mic, adaugandu-se prunele fara samburi, lasandu-se la fiert cca. 30 de minute.
- Spre finalul fierberii , se fierbe la foc mic, adaugandu-se prunele fără sâmburi, lăsându-se la fiert cca. 30 de minute. Spre finalul fierberii se adaugă și nucile, lăsându-se cca. 5 minute la fiert.
- Dulceața obținută, se pune fierbinte în borcane sterilizate, lăsându-se la dunst cald până a două zi, lăsându-se la dunst cald până a doua zi.
(Visited 112 times, 1 visits today)
Category: