Are o aromă deosebită, ce îți amintește de mierea de salcâm.
INGREDIENTE
- flori proaspete de salcâm, fără tulpină, cca. 500 g,
- apă rece 1000 ml,
- zahăr tos 1000 g,
- lămâie 2 bucăți,
- zahăr vanilinat 2 pliculețe sau un baton de vanilie.
MOD DE PREPARARE:
Zahărul și apa se pun la fiert, într-un vas încăpător.
După ce au fiert cca, 1 oră, se adaugă florile curățate de pe codițe, spălate, foarte bine, pentru a se elimina impuritățile și eventualele gângănii, împreună cu zeama de lămâie.
Se lasă cca. 1 oră la fiert, la foc mic, apoi se stinge focul și se lasă până a doua zi acoperită.
A doua zi se dă din nou la fiert, cca. 30 de minute până se încheagă ca și gelatina.
Se adaugă după gustul fiecăruia scorțișoară sau frunze de mentă proaspătă, cca. 5 minute la infuzat, apoi se scot și dulceața se pune în borcane sterilizate, apoi se lasă la dunst cald, până a doua zi.
Spor și poftă bună!