- Ce “Foie gras”, care se pronunţă “foa gra”, înseamnă “ficat gras” şi denumeşte un produs preparat din ficat de raţă sau gâscă! Eu spun simplu ficat de gâscă;) Delicios și păcat că a fost doar unul:D
INGREDIENTE
- ficat de gâscă 1 bucată,
- ceapă galbenă 1 bucată,
- măr Golden Auriu de Posești, Prahova 1 bucată,
- unt grăsime 65 %,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat.
MOD DE PREPARARE:
- Untul se pune la topit, apoi se adaugă ficatul de gâscă, gătindu-se rapid pe fiecare parte cca. 1 minut 😉 Se scoate ficatul și se lasă la cald.
- Între timp se curăță ceapa, se taie rondele fine și se pune la călit în untul fierbinte, amestecându-se continu ca să nu se aurească 😉
- După ce ceapa a devenit translucidă se adaugă feliile de mere și se mai lasă la gătit cca. 5 minute.
- La final se adaugă ficatul și se lasă cca. 3 minute la gătit, acoperit la foc mediu, cât să se împrietenească gusturile 😉
- Spor și poftă bună!
(Visited 492 times, 1 visits today)
Category: