INGREDIENTE:
- File de crap 2 bucăți cca. 800 g,
- Limete 1 bucată,
- Morcov 1 bucată mare,
- Praz 1 bucată partea albă,
- Ceapă roșie 1 bucată,
- Ardei kapia 1 bucată,
- Mărar proaspăt ½ legătură,
- Pătrunjel proaspăt ½ legătură,
- Ulei de măsline 3-4 linguri,
- Sare de mare aromatizată cu cimbru, oregano, rozmarin 2 linguri.
Pentru sos-ul de limete și usturoi:
- Usturoi 1 căpățână,
- limete 1 bucată,
- sare roz 1 linguriță,
- iaurt grecesc 2-3 linguri.
MOD DE PREPARARE:
- Zarzavaturile și legumele se curăță, se toacă mărunt, apoi se așează într-o tavă termorezistentă, se așează artistic file-ul de pește peste ele, se asezonează de mirodenii, ulei de măsline, felii de limete, apoi se acoperă cu foaie de pergament, în primă fază, apoi cu foaie de aluminiu, și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 10 de minute la 150 grade, adică foc minim.
- După timpul de coacere, se descoperă peștele, se mai lasă la copt cca. 5 minute pentru a prinde culoare 😉
- Apoi se servește alături de legumele coapte și un mujdei a la TataZmeu 😉 [ Usturoi, ulei de măsline, iaurt grecesc și zeamă de limeeettee ;)] Așa, usturoiul curățat, se pune în mojarul din dotare, se bate insistent cu sare și ulei de măsline, zeamă de limete, iar la final se stinge cu iaurt grecesc 😉
- Spor și poftă bună!
(Visited 110 times, 1 visits today)