Pana Cristina Iuliana- Retete

File de pui cu sos de muștar

  • Un fel principal aromat și rapid, la îndemâna oricui!

INGREDIENTE:

  • file de pui cca. 600 g,
  • ceapă verde 1 legătură,
  • usturoi 4 căței,
  • roșii cubulețe în sos tomat 2 linguri,
  • muștar iute 2 linguri,
  • ulei de măsline 2 linguri,
  • ulei cu chilli 1 lingură,
  • piper proaspăt măcinat 1 g,
  • pătrunjel verde 4 fire.

MOD DE PREPARARE:

  • Usturoiul se curăță, se mărunțește, se amestecă cu ceapa verde (eu am folosit ceapă din ghiveci!) tocată mărunt, roșiile, muștarul, uleiul de măsline, uleiul de chilli și piperul, amestecându-se bine până se omogenizează ingredientele.
  • Carnea se pune într-un vas termorezistent, se unge cu sosul obținut, se pune la gătit în cuptorul preîncins cca. 40 de minute la foc potrivit, neacoperit, întorcându-se de câteva ori și ungându-se din când în când cu marinata.
  • Se servește ca atare sau alături de cartofi copți și salată de sezon.
  • Poftă bună!

Sfat:

  • file-ul de pui se poate înlocui cu pulpă de pui dezosată!

         

(Visited 91 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.