- De obicei, frigăruile, le gătim în aer liber la grătar, pe cărbune sau foc de lemne, dar în această perioadă, le gătim acasă pe plita de fontă.
-
Eeeeeee, vă aduc o idee pentru 1 Mai 2020, când #stamacasa! 😉 P.S. N-am avut timp și loc de poze artistice 😀 Zmeișorii, au rezolvat rapid frigăruile, și mi-au spus Săru’ mâna pentru masă, să mai faci, dar nu așa petru o măsea, ci să ne săturăm și noi 😀 :)))
INGREDIENTE:
- Pulpă de porc cca. 500 g,
- Kaizer cca. 100 g,
- Ardei kapia 1 bucată,
- Ceapă galbenă 2 bucăți,
- Ciuperci champignon proaspete (piciorușele) cca. 8 bucăți,
- Roșii cherry 8 bucăți,
- Bețe de frigărui 8 bucăți,
- Ulei de măsline cca. 1 lingură,
- Cimbru uscat.
MOD DE PREPARARE:
- Pulpa de porc se spală și se taie în cubulețe de aproximativ 4 cm. Kaizerul se curăță de șorici, apoi se taie bucățele de cca. 2 cm.
- Ardeiul kapia se spală se curăță și se taie pătrățele de cca. 1 cm.
- Ceapa se curăță, apoi se taie în sferturi.
- Ciupercile se curăță se spală și se desprind piciorușele.
- Se începe ansamblarea frigăruilor: se ia un băț de frigăruie, se înfige un cubuleț de pulpă de porc, o bucată de ardei, o bucată de kaizer, un cubuleț de pulpă de porc, un picioruș de ciupercă, o felie de ceapă, un cubuleț de pulpă de porc, o roșie cherry, o bucată de kaizer, o felie de ceapă, un cubuleț de pulpă de porc, o felie de ceapă, sau cum vă vine la îndemnă, dar întotdeauna o legumă, alternând cu o proteină.
- Frigăruile se ung cu puțin ulei de măsline și se presară cimbru, nu folosesc sare, e sufficient cimbrul și kaizerul afumat.
- Se încinge plita, apoi se așează frigăruile și se gătesc cca. 20 de minute, întorcându-se pe fiecare parte până ce se rumenesc legumele și carnea se gătește.
- Spor și poftă bună!
(Visited 102 times, 1 visits today)
Category: