INGREDIENTE:
- Coji de roșii sau roșii feliate cca. 1000 g,
- Leuștean verde cca. 5 legături,
- Sare de mare cu mirodenii ( cimbru, busuioc, salvie) cca. 2 linguri,
- Aparat de deshidratat legume.
MOD DE PREPARARE:
- De obicei cojiile roșiilor rămase după stoarcere pentru bulion, le trimiteam la țară, să le savureze găinile. Acum nu mai avem găini, și prima intenție a fost să le arunc la gunoi, darrrrr, deshidratorul de legume, încă trona pe masa de lucru din bucătărie, așa că mi-a venit ideea salvatoare, să încerc varianta de a le deshidrata împreună cu câteva legături de leuștean. Zis și făcut, după 24 de ore de uscare la 180 grade, le-am mărunțit în blender, împreună cu 2-3 linguri de sare aromatizată cu mirodenii.
- Amestecul obținut se depozitează în borcănele de sticlă închise ermetic.
- Spor și poftă bună!
(Visited 31 times, 1 visits today)