Istoria se repetă! Anul trecut, tot în luna august, am fost gazdă în provocarea Traditie si gastronomie romaneasca, lansată de Gina Bradea.
Bucătăria tradițională românească este foarte sățioasă, savuroasă, încărcată cu multe bucate alese, majoritatea preparate din carne (porc, vită, pasăre, miel, vânat sau pește) dar și legume, mai ales în perioada de post.
De preparatele dulci ce să spun: fel de fel de plăcinte, langoși, gogoși, cozonaci, prăjiturele, torturi, numai delicatese.
Anul trecut, am propus CIORBE/SUPE: din carne, din legume, de ce nu din fructe, calde sau reci.
Anul acesta propun preparate din prune, pot fi variate, ciorbe/supe, feluri prinicipale, desert, conserve( magiun, chisăliță, compot, etc.), chiar licori bahice 😉
În fiecare dintre regiunile țării noastre: Banatul, Crișana, Maramureșul, Ardealul, Moldova, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, se cultivă și mai ales se consumă prunele.
Am rugămintea să nu adăugați Delikat,Vegeta sau altfel de adaosuri, decât ingrediente natural, folosite de părinții și bunicii noștri.
Celor care vor să participe la această minunată provocare și nu au blog, site sau alt mediu online, pot trimite pe adresa mea de mail: [email protected], rețeta cu cel puțin două poze, care să fie originale.
Așa, gata cu vorbăria, success și spor la treabă!
Ca să deschid lista minunatelor rețete din prune, am spart gheața cu clasicul gem din prune. O bunatate!!!
Ce culoare faina are gemul tau!
Aduc la întâlnealăăă 😉