Acuma, am tot văzut, că toată lumea a așteptat pe Moș Crăciun cu fursecuri, noi fiind familie mai atipică, adică o familie de Zmei, l-am așteptat pe Moșul cu jumări crocante, pâine de secară, ceapă roșie și un picuț de țuică fiartă;) P.S. Acum se permite că Zmeișorii sunt deja majori 😀 Știu, știu, că toată lumea știe să topească untura, pentru a obține jumările savuroase, dar eu vă aduc jumări preparate la Multicooker;) cel mai bun multifuncțional ajutor din bucătărie.
INGREDIENTE
- Slănină de vreo 3 degete grosime, fără șorici cca. 3000 g,
- apă 150 ml, (cca. o cană de cafea).
- ceapă galbenă 1 bucată mare,
- aparat Multicooker de la Phillips,
- sare de mare.
MOD DE PREPARARE RETETA Jumări la Multicooker:
- Cel mai simplu preparat din seria bunătăților de Crăciun.
- Slănina proaspătă de pe burta lui Ghiță, se taie bucățele (aici am avut ajutor pe TataZmeu, îi place să ”bucățească”) se pun în vasul aparatului Multicooker de la Phillips cu cca. 150 ml. apă rece și ceapa tocată mărunt. Aparatul de conectează la sursa de curent, se alege meniul FRY, ptr 45 de minute, se apasă butonul START și-l lăsați în pace să-și facă treaba. Atenție, capacul să fie deschis;)
- Din când în când se mai amestecă bucățile de slănină. Nu vă faceți probleme, garantez că și neamsetecate nu se lipesc de fundul vasului.
- Așa după cele 45 de minute de prăjeală, mai setați încă odată aparatul, tot la 45 de minute;)
- Ăsta e singurul inconvenient, dar revin în paralel, găteam și jumările pe aragaz, diferența este că cele din cuc, nu trebuie supravegheate intens, își fac treaba singure.
- După ce jumările au devenit aurii, se scot cu spumiera, într-o strecurătoare, apoi se sărează și se lasă la răcit. Untura obținută se toarnă în recipiente rezistente la căldură;) și se folosește la diverse preparate peste an!
- Jumările se servesc cu pâine proaspătă și ceapă roșie!
- Spor la treabă dacă v-am făcut poftă! P.S. Lui Moș Crăciun i-au plăcut tare mult 😀 😉
(Visited 253 times, 1 visits today)