INGREDIENTE
ouă 8 bucăți,
zahăr tos 250 g,
unt 250 g,
făină 250 g,
zahăr vanilinat 2 plicuri,
praf de copt 1 plic,
coajă de lămâie 1 linguriță,
esență de vanile butter 1 fiolă,înglobează toate iingredi
cacao neagră 4 linguri,
Pentru glazură:
ciocolată neagră 1 tabletă cca 100 g,
apă fierbinte 2 linguri,
ulei de floarea soarelui 1 lingură,
bombonele de decor
MOD DE PREPARARE:
Untul se topește într-un ibric la foc mic. Între timp ouăle se bat energic cu zhărul, în cazul meu Thor (robotul semi profesional:D ) a luat situația în mână :D, apoi se adaugă făina, zahărul vanilinat, praful de cacao, praful de copt, coaja de lămâie, amestecându-se ușor până se înglobează toate ingredientele. Spre final se adaugă și untul topit, ce s-a răcorit între timp.
După ce aluatul s-a omogenizat, se toarnă în formele de silicon, în cazul meu: madlene, margarete și lingurițe 😉
Se pun la copt în cuptorul preîncins cca. 15 minute la 200 grade.
Între timp se topește tableta de ciocolată pe baie de aburi, cu adaos de apă fierbinte și puțin ulei. Se ornează prăjiturele după gustul fiecaruia, sau mai bune zis cu ce ornamente aveți la îndemână în dulăpiorul cu delicatese.
Spor și poftă bună!;)
(Visited 72 times, 1 visits today)