INGREDIENTE:
- midii 3000 g,
- portocale 6 bucăți,
- vin alb sec 1000 ml,
- unt 250 g,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat,
- verdețuri ( rozmarin, tarhon, cimbru, amsățui, măghiran, busuioc, lavandă, coriandru).
MOD DE PREPARARE:
- Cel mai mult durează curățirea midiilor de toate impuritățile. Atenție se spală sub jet de apă rece cu un burete de sârmă, midiile trebuie să fie închise, dacă sunt chiar puțin deschise, se vor arunca.
- Untul se topește într-un vas, încăpător (fiind o cantitate mare de midii) se adaugă sucul de portocale, sare, piper și mirodenii, apoi se adaugă midiile și vinul, se acoperă vasul, se amestecă midiile prin răsucirea vasului, se lasă la foc iute, cca. 15 minute, până ce s-au deschis toate midiile și scăzut vinul, formându-se un fel de sos.
- Se servesc imediat, simple sau cu puțin orez și sosul format.
- Poftă bună!
(Visited 358 times, 1 visits today)
Category: