INGREDIENTE:
- ouă 8 bucăți,
- zahăr tos 24 de linguri,
- ulei de floarea soarelui 24 de linguri,
- lapte degresat 24 de linguri,
- faină albă de grâu Raftul Bunicii 000, cca. 500 g,
- praf de copt 1 plic,
- zahăr vanilinat Bourbon 1 plic,
- esență de migdală marocană Dr. Oetker ½ linguriță,
- sare iodată 1 praf,
- zeama si coaja de lămâie,
- cacao 100 g,
- zmeură cca. 250 g,
- nucă măcinată cca. 100 g,
- zahăr pudră 50 g.
MOD DE PREPARARE :
- Ouăle se bat energic cu zahărul, zahărul vanilinat, esența de migdale, până se obține o cremă spumoasă, apoi se adaugă uleiul, laptele amestecându-se usor până se încorporează toate ingredientele.
- Făina se cerne împreună cu praful de copt, peste crema obținută mai sus, adăugându-se zeama și coaja de lămâie, amestecându-se ușor până se încorporează toate ingredientele.
- La final se adaugă praful de cacao, amestecând ușor, până se obține un aluat omogen.
- Compoziția obținută se toarnă într-o tavă tapetata cu foaie de pergament, se presară zmera proaspătă sau decongelată, amestecată cu nucă măcinată.
- Prăjitura se coace la foc moderat, 180 grade, cca. 45 de minute.
- După ce trece testul scobitorii, prăjitura, se scoate din cuptor și se lasă la răcit în tava.
- La servire se presară zahăr pudră din belșug.
- Spor și poftă bună!
(Visited 36 times, 1 visits today)