Pana Cristina Iuliana- Retete

Nuci umplute 

Avatar photo
Recipe by
cca. 90 min
Prep: cca. 20 min | Cook: cca. 60 min

Mulțumesc Laura pentru formă, mulțumesc Lavinia pentru inspirație! Un dulce foarte savurat înainte de 1989, se pare că a trebuit să treacă peste 27 de ani, că să o readuc în meniul familie;) Un pic cam migăloasă treaba cu coptul, dar foarte savuroasă apoi;)

 

INGREDIENTE

Pentru cojile de nuci:

  • ouă 2 bucăți,
  • ulei de rapiță 10 linguri,
  • lapte 10 linguri,
  • esență de butter vanilie 1 fiolă,
  • zahăr tos 100 g,
  • amoniac 1 plic,
  • oțet 1 lingură,
  • făină albă de grâu cca. 600 g

Pentru cremă:

  • margini de coji de nuci, rămase de la copt sau 150 g pesmet,
  • cacao neagră 2 linguri,
  • Brumi ( amestec de cacao cu zahăr gen Nesquik) 2 linguri,
  • nucă măcinată 3-4 linguri,
  • zahăr tos 3 linguri,
  • esență de rom 1 fiolă,
  • lapte rece 150 ml,
  • unt grăsime 85% 200 g,
  • zahăr pudră vanilinat pentru decor.

 

MOD DE PREPARARE :

  • Ouăle se mixează cu un praf de sare și zahărul tos, până ce se topește zahărul.
  •  Apoi se adaugă uleiul, laptele și amoniacul stins, rând pe rând.
  • Făina se adaugă în ploaie și se încoporează ușor, amestecându-se până ce se obține un aluat elastic.
  • Din aluatul obținut se pun bile mici în preasa specială, preîncinsă și unsă cu puțin ulei.
  • Se închide presa și se ține strâns închisă,  la copt, pe flacăra aragazului, cca. 1 minut pe fiecare. Se repetă operaținuea, până ce se termină toată compoziția ( cca. 60 de minute :)) După ce s-au răcit cojile de nuci se ”cosmetizează” îndepărtând marginile.
  • Acestea se mărunțesc, se amesetcă cu pudra de cacao, Brumi, nuca măcinată, zahărul tos, esența de rom și laptele rece.
  • Untul moale se mixează și se adaugă amestecul de mai sus, amestecându-se ușor până ce se va obține o cremă omogenă.
  • Cojile  de nuci se vor umple cu crema obținută, se unsec două coji, pentru a se obține nuca, apoi se tăvălesc prin zahărul pudră vanilinat.
  • Apoi se depozitează cca. 1 zi, în cutie metalică sau pe un platou acoperit cu folie alimentară.
  • Cu cât stau mai mult cu atât se frăgezesc. Spor, răbdare și poftă bună! 😉

 

(Visited 316 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.