Pana Cristina Iuliana- Retete

Orez cu scoici și chorizo, gătite în stil spaniol

  • Am văzut reclama pe Bucătăraș, și mi-am dat seama că achizționasem niște chorizo, fără să știu de concurs.
  • Așa că am citit regulamentul, vizionat câteva rețete propuse de LIDL, făcut o revizie prin cămară și am preparat bunăciune asta.
  • Să fie cu noroc! 😉 #SolYMar

INGREDIENTE:

  • Scoici marinate SolMar cca. 234 g,
  • Chorizo cca. 100 g,
  • Orez camolino cca. 200 g,
  • Apă rece cca. 500 ml,
  • Ceapă verde 4 fire,
  • Usturoi verde 4 fire,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Curry Fuchs 1 linguriță,
  • Melange Cajun Fuchs ½ linguriță,
  • Piper proaspă macinat 1 linguriță,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Pasta de roșii 2 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  •  Ardeiul kapia, ceapa verde, galbenă și usturoiul verde se curăță, toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei de măslin, la foc iute cca. 5 minute.
  • Apoi se adaugă orezul se condimentează, se adaugă apa și se lasă la gătit cca. 15 minute la foc mediu, semiacoperit.
  • Apoi se adaugă scoicile și feliile de chorizo, se completează cu apă și pasta de roșii, se amestecă ușor și apoi se mai lasă la gătit cca. 15 minute, semi acoperit.
  • Se servește fierbinte cu pătrunjel tocat mărunt.
  • Spor și poftă bună!

 

(Visited 102 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.