INGREDIENTE:
- Ciuperci shimeji cca. 300 g,
- Ardei kapia 2 bucăți,
- Ulei de rapiță 1 lingură,
- Cimbrișor Delikat uscat ½ linguriță,
- Boia dulce de ardei Delikat 2 linguri,
- Orez cca. 300 g,
- Apă cca. 900 ml,
- Sare iodată 20 g.
MOD DE PREPARARE:
- Ardeii și ciupercile se curăță, se toacă grosier, apoi se pun în vasul teflonat de la multicooker-ul Phillips 😉 la călit cu uleiul de rapiță, cca. 10 minute la programul Fry. Apoi se adaugă mirodeniile, cimbrișorul, boiaua de ardei, orezul și apa, cca. 900 ml., se setează la programul pentru fierbe a orezului cca. 30 minute 😉
- După expirarea timpului de gătire se asezonează de sare și se servește fierbinte alături de o porție mare de salată 😉
- Simplu și savuros, chiar fără carne 😉
- Spor și poftă bună!
(Visited 175 times, 1 visits today)