O rețetă care e de mult timp pusă pe lista de probat, și acum, i-a venit în sfârșit rândul 😉 După atâtea sărbători, în cazul meu, Paștele celebrat de două ori, an de an , mereu rămân ouă roșii, care așteaptă să fie transformate 😉 Deobicei în salată orientală sau frantuzească, de data asta, am zis să trec și pe la scoțieni 😉 Bune au fost și chiar au avut succes în farfuriile Zmeișorilor 😉 Spor și poftă bună! 😉
INGREDIENTE:
- Ouă fierte 6 bucăți,
- Carne tocată de porc cca. 450 g,
- Ceapă verde codițe de la cca. 3 legături,
- Ouă 2 bucăți,
- Pesmet 3-4 linguri,
- Pâine veche 3-4 felii,
- Sare de mare cu verdețuri,
- Piper proaspăt măcinat,
- Boia de ardei dulce ½ lingură,
- Praf de cury 1 linguriță,
- Usturoi pisat 3- 4 căței,
- Ulei de rapiță pentru prăjit.
MOD DE PREPARARE:
- Feliile de pâine se pun la înmuiat în apă rece, cca. 3 minute. Se amestecă energic cu carnea și codițele de ceapă verde tocate mărunt. Apoi se asezonează de sare, piper, boia, praf de curry, usturoi. Se adaugă ouăle, pâinea stoarsă, pesmetul și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele.
- Ouăle fierte decojite se îmbracă cu compozitia de mai sus, se dau prin pesmet.
- Apoi se prăjesc în ulei bine încins, până se rumenesc pe toate părțile.
- Se scot din tigaie și se pun pe un șervet de hârtie, astfel încât să fie absorbit surplusul de ulei.
- Ouăle scoțiene (sau mai bine zis chifteluțe umplute cu ouă) atât calde, cât și reci.
- Spor și poftă bună!
(Visited 102 times, 1 visits today)
Category:
Iata ceva ce nu am facut de mult timp. Si nu stiu de ce! Arata bine ouale tale, mi-ai facut pofta!
Multumesccc! :-*