INGREDIENTE
Pentru aluat:
- Lapte 100 ml,
- Făină albă de grâu 600 g,
- Sare iodată 1 lingură,
- Zahăr brun 3 linguri,
- Drojdie uscată 1 plic,
- Unt 200 g,
- Ulei de floarea soarelui 2-3 linguri,
- Gălbenuș de ou 2 bucăți.
Pentru umplutură:
- Esență de lămâie 1 fiolă,
- Esență de rom 1 fiolă,
- Stafide cca. 250 g.
MOD DE PREPARARE:
- În recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, ouăle, untul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit cca. 90 de minute. Atenție ajutați aluatul cu puțină făină sau ulei ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi lăsați mașina să își facă treaba singură. Aluatul se poate frămînta și clasic la mână, dar eu sunt mai practică, prefer să-l frământe Maricica, între timp mă ocup de altceva 😉
- După cele 30 de minute de frământat se adaugă stafidele înmuiate, sau hai să fiu mai “profi” :d, hidratate, în rom, sau 1 filoă de esență de rom și o cănuță de apă ;), cca. 15 minute.
- După ce s-a frământat și dospit aluatul se scoate din aparat, și se pune în forma de silicon specială 😉
- Gălbenușul de ou se amestecă cu uleiul, până ce se omogenizează, apoi se unge pâinea dulce pe toată suprafața.
- Se pune la copt, în cuptorul preîncins cca. 60 de minute la 180 grade.
- Spor și poftă bună! 😉
(Visited 61 times, 1 visits today)
Category: