-
Acum vă aduc o pizza mai altfel, n-am mai facut-o după marele concurs cu pizzza de pe Bucataras! 😉 :))) Acum i-a venit din nou rândul 😉 Cei de la Koliba m-au provocat, iar eu m-am conformat! <)
-
Robertel, de ceva vreme, mă tot întreabă: Mamski, faci și tu o pizza cu ananas, că am fost la X și mi-a plăcut??? Nohhh, pot să rezist în fața Zmeului cel mic, nuuu, și acum i-a vent rândul 😉
-
Super faină, super aromată, super gustoasă! Până și TataZmeu, pe are l-am anunțat dinainte, să nu aibe vreun șoc 😀 :))), a apreciat-o 😉 poze artistice de prezentare n0am, că s-a evaporat instant 😀 Se cere, refăcută 😉 Spor și poftă bună!
INGREDIENTE:
INGREDIENTE PENTRU BLAT:
- Făină alba de grâu cca. 300 g,
- Sare de mare 1 linguriță,
- Zahăr tos 1 lingură,
- Drojdie uscată Pakyama 1 lingură,
- Apă cca. 200 ml,
- Ulei de măsline 2 linguri.
INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ:
- Ananas bucățele din conservă cca. 5 linguri,
- Cașcaval Koliba cca. 100 g,
- Șuncă de praga cca. 100 g,
- Ciuperci champignon din conservă cca. 100 g
- Oregano ½ linguriță,
- Ketchup Heinz cca. 150 ml.
MOD DE PREPARARE:
- În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!)
- Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.
- După ce aluatul a crescut, se pune pe planșeta de lucru presarată cu făină și i se dă forma rotundă de pizza.
- Se așează în tavă și se începe montarea pizzei. Se pune primul strat de ketchup, oregano, felii de cașcaval, felii de șuncă, ciupercile tăiate mărunt, bucățile de ananas, scurse de zeama din conservă, se așează cât mai artistic, se asezonează cu oregano, se presară un nou strat de cașcaval ras, apoi se ornează cu puțin ketchup.
- Se introduce pizza în cuptorul încins în prealabil, se lasă la cuptor cca. 25 de minute.
- Spor și poftă bună!