- Un preparat tare bun în orice moment al zilei, dimineața prânz sau seară!
INGREDIENTE:
PENTRU ALUAT:
- Făină albă de grâu 700 g,
- Sare de mare 1 lingură,
- Zahăr tos 3 linguri,
- Drojdie uscată 2 linguri,
- Apă 400 ml,
- Ulei de floarea soarelui 4 linguri.
- Pentru frământat încă vreo două-trei linguri de ulei de măsline.
PENTRU UMPLUTURĂ:
- Ceapă verde 4 bucăți,
- Ketchup cca. 50 ml,
- Oregano uscat cca. 1 linguriță,
- Mustar clasic 2 linguri,
- Cașcaval ras cca. 50 g,
- Șuncă de curcan cca. 100 g,
- Ardei kapia 1 bucată.
PENTRU TOPPING:
- Semințe de mac 1 lingură,
- Ou bătut 1 bucată,
- Sare de mare 1 lingură,
- Mozzarella mini cca. 12 bucați,
- Roșii chery cca. 12 bucăți.
MOD DE PREPARARE:
- În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zaharul, uleiul și drojdia.
- (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.
- După ce aluatul a crescut, se pune pe planșeta de lucru presarată cu făină, se taie în două, și fiecare bucată se întinde în formă dreptunghiulară de data asta.
- Ceapa verde se spală, apoi se taie două pe lungime apoi fâșii, gen fideluță! 😉
- Ardeiul kapia se spală curăță și taie fideluță.
- Unul dintre dreptunghiurile de aluat se unge cu muștar și puțin ketchup, apoi se așează felile de șuncă din carne de curcan, cașcavalul ras, ceapa și ardeiul fideluță, se presară oregano și din nou ketchup, apoi se rulează pe partea mai lungă.
- Rulada obtinută se taie în rondele de cca. 2 cm, care se așează într-o tavă tapetată cu foaie de pergament. Se obțin cca. 12 bucăți pentru fiecare rulou! 😉
- Se ung cu ou bătut, se presară semințele de mac, puțină sare, se ornează artistic cu mini mozzarella, roșii chery, apoi se dau la copt la cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 200 grade.
- După ce rulourile trec testul scobitorii se scoate tava din cuptor și se servesc fierbinți sau reci după gustul fiecăruia.
- Spor și poftă bună!
(Visited 47 times, 1 visits today)
Category: