Din seria rețete de post gătite la CrockPot, am încercat și un desert, clasic și gustos. Recunosc că am fost un pic temătoare, dar am fost tare mulțumită de rezultatul final. Abia am reușit să prind o bucățică de plăcintă pentru prezentarea finală. P.S. Plăcinta bineînțeles se poate coace și într-o tavă clasică la cuptorul gaz/electric.
INGREDIENTE:
- Foi de plăcintă 1 pachet,
- Dovleac ras pentru plăcintă cca. 300 g,
- Mere rase cca. 200 g,
- Morcov ras cca. 100 g,
- Zahăr tos cca. 100 g,
- Zahăr vanilat 1 plic,
- Coajă de la 1 lămâie,
- Scorțișoară pudră 1 linguriță,
- Fulgi de migdale cca. 50 g,
- Ulei de palmier pentru uns foile.
MOD DE PREPARARE:
- Dovleacul, morcovul și merele rase se pun într-un vas, cu fundul dublu, la călit împreună cu adaugă zahărul, zahărul vanilinat, scorțișoară, coaja de lămâie, lăsându-se la fiert cca. 15 minute la foc mic.
- Între timp se ung câte trei foi de plăcintă cu ulei, se pune umplutură de morcov, mere și dovleac, se rulează, se obțin 4 rulori, care se ung cu ulei și se așează în vasul aparatului CrockPot tapetat cu foaie de pergament.
- Aparatul se setează la programul High, pentru 60 de minute. Plăcinta coaptă se pudrează cu zahăr praf și se servește caldă sau rece, în funcție de preferința fiecăruia.
- Spor și poftă bună.
(Visited 118 times, 1 visits today)
Category:
Ce de arome!!! O minunatie! <3