Pana Cristina Iuliana- Retete

Plăcintă cu iaurt și gris

  • O plăcintă ușoară, dar sățioasă! Spor și poftă bună! 😉

INGREDIENTE:

  • Foi de plăcintă un pachet cca. 400 g,
  • Telemea nouă de vacă 100 g,
  • Iaurt grecesc 700 ml,
  • Smântână cca.  300 ml,
  • Ulei de cocos  cca. 50 ml.,
  • Ouă de găină 4 bucăți,
  • Griș cca. 300 g,

Pentru topping.

  • Ou de găină  1 bucată pentru uns o bucată,
  • Cașcaval ras cca. 100 g,
  • Semințe de in auriu cca. 2 linguri,
  • Semințe de susan alb cca. 2 linguri.

MOD DE PREPARARE:

  • Telemeaua de vacă, se sfărâmițează într-un bol, apoi se adaugă iaurtul,  smântâna, grișul, ouăle și se amestecă energic până se înglobează toate ingredientele.
  • Foile de plăcintă decongelate, se ung individual cu ulei de cocos, se suprapun cca. jumătate din cantitate, cam vreo 12 foi, apoi se toarnă toată compoziția de lactate, și se adaugă rând pe rând, restul foilor, unse între ele cu ulei de cocos.
  • Se presară parmesan ras, semintele de in si susan, apoi se introduce la cuptor ptr cca. 45 de minute la 200 grade.
  • Atenție, înainte de a se pune la copt, se porționează plăcinta, asta ca să se poată tăia mai ușor după ce s-a copt.
  • După ce s-a copt plăcinta se scoate din cuptor, se acoperă cu un șervet de bucătărie și se lasă la odihnă (dacă rezistă tentației!) cca. 20 de minute.
  • Se servește caldă sau rece dupa gustul fiecăruia.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 38 times, 1 visits today)
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.