Pana Cristina Iuliana- Retete

Prăjitură cu zmeura și ciocolată

  • De curând am intrat în posesia a câtorva forme faine de la Silikomart 😉
  • Bineînțeles că m-am virusat de la Clementina, cu forma aia faină a ei! Așa  că m-am pus pe căutat și am găsit forme minunate, la prețuri cât de cât accesibile.
  • Eiii și am trecut la teste 😉 Inițial la cald, dar dacă Cleme m-a provocat, am făcut loc și în congelator pentru acest fonfleu 😉

INGREDIENTE:

  • Brânză de vaci 500 g,
  • Mascarpone 500 g,
  • Smântână pentru frișcă 500 g,
  • Zahăr pudră 300 g,
  • Foi de gelatină 2 plicuri,
  • Zmeură cca. 350 g,
  • Bănuți de ciocolată Callebaut cca. 200 g,
  • Zmeură congelată cca. 300 g,
  • Zahăr tos cca. 6 linguri,
  • Pișcoturi cca. 300 g,
  • Blat de pandișpan cu cacao cca. 300 g.

MOD DE PREPARARE:

Pentru început se prepară un sos delicios, din zmeura congelată și zahărul tos. Într-o crăticioară se pune zmeura congelată cu zahărul la fiert, la foc mic, până se reduce la jumătate, apoi se strecoară și se lasă la răcorit.

Pentru crema de bază am ales varianta scurtă 😉 Într-un vas adânc sau cel al mixerului din dotare se pune brânza de vaci, brânza mascarpone, smântâna și zahărul pudră, se mixează energic, până ce se înglobează toate ingredientele și se obține o cremă fină.

Crema de brânză se împarte în două boluri.

Gelatina se pune la hidratat în vase diferite cu puțină apă rece, cca. 2 linguri, cca. 10 minute, apoi se pune la încălzit pe foc mic sau în cuptorul cu microunde cca. 60 secunde la 800 watti.

Ciocolata se topește la Bain Marie, sau în cuptorul cu microunde cca. 2 minute la 800 watti si apoi se lasă la răcorit.

Sosul de zmeură împreună cu o parte de gelatin se pune într-unul din bolurile cu crema de brânză și se amestecă energic până ce se obține o cremă omogenă și consistentă. Crema de zmeură se toarnă în forma de silicon răcită și se pune la congelator pentru minim 30 de minute.

Între timp se prepară crema de brânză cu ciocolată, adică în cel de al doilea bol cu cremă de brânză se adaugă în fir subțire ciocolata topită și ușor răcorită, apoi gelatina la fel răcorită și se amestecă energic până ce se omogenizează. Atenție, dacă se întărește și ușor trece înspre îmbrînzire, puneți bolul pe Bain Marie și amestecați până se drege crema.

După ce s-a răcit crema de zmeură se scoate din răcitor, se adaugă un strat de pișcoturi și apoi se toarnă crema de ciocolată, apoi se dă din nou la rece, congelator cca. 30 minute, frigider cca. 3 ore.

Înainte de servire se scoate prăjitura de la rece, se adaugă un blat de pandișpan subțire, ca și bază și apoi se răstoarnă pe un platou și se lasă la  “încălzit!” cca. 30 minute, până la servire.

Prăjitura se ornează după gust și talent!

Spor și poftă bună!

 

 

 

 

(Visited 193 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.