INGREDIENTE:
- Varză 1 bucată medie,
- Pulep de pui cca. 4 bucăți,
- Ceapă galbenă 1 bucată,
- Ardei kapia 1 bucată,
- Cimbru uscat 1 linguriță,
- Sare 1 lingură,
- Amestec de legume uscate (vigita a la panacris!) 1 lingură,
- Piper proaspăt măcinat 1 linguriță.
MOD DE PREPARARE:
Varza curățată de frunzele veștejite și eventualele impurități se toacă fideluță.
Ceapa și ardeiul se spaălă și se taie felii subțiri.
Înt-o tavă termorezistentă șe așează varza, ceapa și ardeii, se asezonează de sare, vigita, cimbru.
Pulpele de pui se curăță de eventualele pene, puf se spală și se așază peste petul de varză condimentat.
Se pune la gătit în cuptorul preîncins, acoperit cca. 35 de minute la foc potrivit.
Condimentăm cu sare, piper, boia de ardei, după gust și cu orice alte plante aromatice ne place (oregano, cimbru uscat…). Stropim apoi cu o lingură/două de ulei de măsline sau de floarea soarelui.
Deasupra acestui pat așezăm pulpele de pui, care între timp s-au marinat. Punem tava în cuptorul încins și lăsăm până când carnea este rumenită, cât de mult ne place, iar furculiţa intră cu uşurinţă în ea. Când este gata, scoatem din cuptor și presărăm deasupra mărar sau pătrunjel verde, tocat mărunt.
Cât de simplă și gustoasă, poate fi această rețetă rapidă, de pulpe de pui la cuptor… carnea este moale și suculentă iar pielea crocantă! Mai mult, acest fel de mâncare este dietetic și foarte dulce, de la legume.
Poftă bună!