- După ce am scotocit prin arhiva de rețete, am constatat că lipsește o rețetă tare savurată mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă! 😉 Un aperitiv nelipsit de Revelion și nu numai!
INGREDIENTE:
- aripi de curcan cca. 500 g,
- oase de curcan cca. 500 g,
- usturoi 1 căpățână,
- morcov 1 bucată,
- țelina 1/2 bucată,
- ceapa galbenă 1 bucată,
- gogoșari murați 2 bucăți,
- ouă de prepeliță 4 bucăți,
- morcov 1 bucată,
- frunze de țelină,
- sare grunjosă 1 lingură,
- piper boabe.
MOD DE PREPARARE:
- Aripile și oasele se pun la fiert în apă rece cu puțină sare.
- Se spumează când începe să fiarbă, iar această operațiune se repeat de mai multe ori, până rămâne o zeamă limpede.
- Apoi se adaugă zarzavaturile curățate, tăiate și jumătate din usturoiul pisat. Se lasă să fiarbă la foc mic, cca. 60 de minute, neacoperit, pînă când zeama devine lipicioasă.
- Între timp se fierb ouăle de prepeliță și se curăță de coajă, apoi se feliază.
- După ce s-a fiert carnea, se dezosează, apoi se așează artistic, într-un vas împreuna cu ouăle de prepeliță, gogoșarii fideluță si frunzele verzi de țelină.
- Se toarnă deasupra zeama până se umple forma, având grijă să nu se deranjeze ornamentul din ouă, gogoșari și frunze.
- Se lasă la rece pâna a doua zi, când se servește cu sos de hrean proaspăt.
- Spor și poftă bună!
(Visited 111 times, 1 visits today)
Category: