Pana Cristina Iuliana- Retete

Răcitură/piftie  din carne de curcan

  • După ce am scotocit prin arhiva de rețete, am constatat că lipsește o rețetă tare savurată mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă! 😉 Un aperitiv nelipsit de Revelion și nu numai!

INGREDIENTE:

  • aripi de curcan cca. 500 g,
  • oase de curcan cca. 500 g,
  • usturoi 1 căpățână,
  • morcov 1 bucată,
  • țelina 1/2 bucată,
  • ceapa galbenă 1 bucată,
  • gogoșari murați 2 bucăți,
  • ouă de prepeliță 4 bucăți,
  • morcov 1 bucată,
  • frunze de țelină,
  • sare grunjosă 1 lingură,
  • piper boabe.

MOD DE PREPARARE:

  • Aripile și oasele se pun la fiert în apă rece cu puțină sare.
  • Se spumează când începe să fiarbă, iar această operațiune se repeat de mai multe ori, până rămâne o zeamă limpede.
  • Apoi se adaugă zarzavaturile curățate, tăiate și jumătate din usturoiul pisat. Se lasă să fiarbă la foc mic, cca. 60 de minute, neacoperit, pînă când zeama devine lipicioasă.
  • Între timp se fierb ouăle de prepeliță și se curăță de coajă, apoi se feliază.
  • După ce s-a fiert carnea, se dezosează, apoi se așează artistic, într-un vas împreuna cu ouăle de prepeliță, gogoșarii fideluță si frunzele verzi de țelină.
  • Se toarnă deasupra zeama până se umple forma, având grijă să nu se deranjeze ornamentul din ouă, gogoșari și frunze.
  • Se lasă la rece pâna a doua zi, când se servește cu sos de hrean proaspăt.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 111 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.