- O nouă rețetă din seria nimic nu se aruncă, totul se transformă! 😉
- Pastele sunt preferatele mele, de ceva timp am descoperit o variantă mult mai rapidă și la îndemîna oricui, nu trebuie mare pricepere. După o revizie prin frigider și cămară, am descoperit suficiente ingrediente pentru o ”tigaie” cu paste, carne, legume, și brânză.
INGREDIENTE:
- Paste Rigatoni de la Barilla 500 g.
- Ceapă roșie 1 bucată,
- Ceapă galbenă 1 bucată,
- Ardei kapia roșu 1 bucată,
- Apio 1 tijă,
- Ciuperci champignon întregi 1 borcan cca. 350 g,
- Ciuperci gălbiori conservate 1 borcan cca. 250 g,
- Pulpă de pui gătită 1 bucată, ( friptură rămasă stingher prin frigider!),
- Ulei de măsline 1 lingură,
- Smântână de gătit 200 ml,
- Sare iodată 1 linguriță,
- Brânză (de oricare, dar să fie mai grasă!) cca. 100 g,
- Parmesan ras 2 linguri.
MOD DE PREPARARE:
- Legumele se curăță, se toacă mărunt și împreună cu cele două sortimente de ciuperci, se pun la gătit, într-o tigaie mai înaltă, sau o semi-oală împreună cu pastele, adăugându-se uleiul de măsline și apă cât să acopere pastele, apoi se lasă la fiert, atenție, cca. 15 minute, după ce au început să clocotească.
- Se asezonează de sare, piper și se adaugă smântâna lichidă, brânza mărunțită și se lasă la fiert la foc mic, cca. 5 minute, iar spre final, se asezonează de sare și piper.
- Spor și poftă bună!
(Visited 48 times, 1 visits today)
Category: