Pana Cristina Iuliana- Retete

Salată de cartofi cu somon afumat

 

  • O super salată, rapidă și sățioasă! Bună la prânz sau cină! Spor la treabă!

INGREDIENTE:

  • cartofi 4-5 bucăți,
  • ceapă verde 3-4 fire,
  • gogosari marinați 5-6 bucăți,
  • castraveți marinați 5-6 bucăți,
  • somon afumat cca. 100 g,
  • somon natur cca. 100 g,
  • măsline negre fără sâmburi cca. 150 g,
  • ouă  4 bucăți,
  • ulei de măsline 3 linguri,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • zeama de la 1 lămâie.

MOD DE PREPARARE:

  • Cartofii se fierb în coajă, în apă cu puțin sare, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit.
  • Ouăle se fierb în apă rece cu puțină sare cca. 8 minute, după ce clocotește apa.
  • Între timp se curăță ceapa verde și se toacă mărunt.
  • Gogoșarii și castraveții murați se toacă mărunt.
  • După ce s-au fiert cartofii și ouăle, se curăță, se taie în bucățele potrivite, se pun într-o salatieră, se adaugă ceapa verde, măslinele, somonul de asemenea tăiat mărunt.
  • Zeama de lămâie se amestecă cu uleiul de măsline puțină sare și piper, apoi se pune peste salată, se amestecă ușor până ce se combină gusturile.
  • Salata se poate servi după ce a stat la rece cca. 20 minute.
  • Spor și poftă bună!

  

(Visited 3 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.