- O super salată, rapidă și sățioasă! Bună la prânz sau cină! Spor la treabă!
 
INGREDIENTE:
- cartofi 4-5 bucăți,
 - ceapă verde 3-4 fire,
 - gogosari marinați 5-6 bucăți,
 - castraveți marinați 5-6 bucăți,
 - somon afumat cca. 100 g,
 - somon natur cca. 100 g,
 - măsline negre fără sâmburi cca. 150 g,
 - ouă 4 bucăți,
 - ulei de măsline 3 linguri,
 - sare iodată,
 - piper proaspăt măcinat,
 - zeama de la 1 lămâie.
 
MOD DE PREPARARE:
- Cartofii se fierb în coajă, în apă cu puțin sare, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit.
 - Ouăle se fierb în apă rece cu puțină sare cca. 8 minute, după ce clocotește apa.
 - Între timp se curăță ceapa verde și se toacă mărunt.
 - Gogoșarii și castraveții murați se toacă mărunt.
 - După ce s-au fiert cartofii și ouăle, se curăță, se taie în bucățele potrivite, se pun într-o salatieră, se adaugă ceapa verde, măslinele, somonul de asemenea tăiat mărunt.
 - Zeama de lămâie se amestecă cu uleiul de măsline puțină sare și piper, apoi se pune peste salată, se amestecă ușor până ce se combină gusturile.
 - Salata se poate servi după ce a stat la rece cca. 20 minute.
 - Spor și poftă bună!
 




(Visited 13 times, 1 visits today)
				






