Pana Cristina Iuliana- Retete

Salată de cartofi cu somon afumat și verdețuri aromate

  • O super salată, rapidă și sățioasă! Bună la prânz sau cină! Spor la treabă!

INGREDIENTE:

  • cartofi roșii 4-5 bucăți,
  • ceapă verde 3-4 fire,
  • usturoi verde 1-2 fire,
  • roși cherry 5-6 bucăți,
  • somon afumat cca. 100 g,
  • măsline cca. 50 g,
  • ulei de măsline,
  • sare iodată,
  • piper colorat proaspăt măcinat,
  • zeama de la 1 lămâie,
  • verdețuri aromate tinere și proaspete (eu am folosit din mini grădina de verdețuri Panacris: mărar, pătrunjel, coriandru, cimbru, oregano!).

MOD DE PREPARARE:

  • Cartofii se fierb în coajă, în apă cu puțin sare, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit.
  • Între timp se curăță verdețurile și se toacă mărunt.
  • După ce s-au fiert cartofii și răcit, se curăță, se taie în bucățele potrivite, se pun într-o salatieră, se adaugă verdețurile tocate mărunt, măslinele, somonul de asemenea tăiat mărunt, roșiile cherry tăiete în sferturi.
  • Zeama de lămâie se amestecă cu puțină sare și piper, apoi se pune peste salată, se amestecă ușor până ce se combină gusturile.
  • Salata se poate servi după ce a stat la rece cca. 10 minute.
  • Spor și poftă bună!

 

(Visited 63 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.