O salată foarte rapidă, gustoasă și tare colorată!
INGREDIENTE:
- cartofi violet 4-5 bucăți,
- ceapă verde 2-3 fire,
- măsline negre feliate cca. 100 g,
- gogoșari acri 4-5 bucăți,
- țelină apio 2 fire,
- ulei de măsline 4 linguri,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat,,
- zeamă de la 1 lămâie.
MOD DE PREPARARE:
- Cartofii se fierb în coajă, în apă clocotită și sărată cca. 15 minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece. Cartofii trecuți sub jet de apă rece, se curăță de coajă și se taie cubulețe.
- Peste cubulețele de cartofi se adaugă, ceapa verde, tijele de apio, tăiate rondele, măslinele și gogoșarii tăiați cubulețe.
- Se asezonează totul de sare, piper, ulei de măsline și zeamă de lămâie, după gustul fiecăruia, se amestecă ușor până ce se încorporează toate ingredientele.
- Salata se servește după ce a fost ușor răcită la frigider!!!!
- Spor și poftă bună!
(Visited 119 times, 1 visits today)