Provocarea Weekend cu spor, continuăăă 😉 Luna februarie a fost găzduită de prietena noastră din Grecia, ALINA cu blog-ul ei minunat, https://gatestesanatossigustos.blogspot.ro ce ne-a propus:
- retețe tradiționale grecești,
- supe, ciorbe,
- salate,
și bineînțeles două rețete de suflet, fiecare pe care o dorește.
- supa de cartofi cu portoale,
- brioșe din albușuri.
Nah, eu am probat salata de vinete, înnobilată cu ardei copt și usturoi! 😉 https://gatestesanatossigustos.blogspot.ro/2017/09/salata-de-vinete-cu-ardei-copti.html
INGREDIENTE:
- vinete coapte cca. 600 g,
- ardei kapia copți cca. 200 g,
- ceapă roșie 1 bucată medie,
- ulei de floarea soarelui cca 150 ml,
- sare de mare,
- gălbenuș de ou 1 bucată,
- usturoi 4 căței.
MOD DE PREPARARE:
- Ceapa roșie se curăță, se toacă mărunt și se mixează energic cu puțină sare și ulei, cca. 3 minute. Apoi se adaugă vinetele tocate cu un cuțit de lemn, amestecându-se energic cca. 5 minute, turnând ulei, în fir subțire, ca la maioneză.
- Se adaugă gălbenușul de ou, mixându-se în continuare, cca. 5 minute, pentru a se omogeniza toate ingredientele, adăugând ulei în continuare.
- Ardeiul kapia copt, se toaca mărunt și se adaugă peste amestecul de vinete și ceapă, amestecându-se ușor până se înglobează în salată.
- Usturoiul se toacă mărunt încorporând-ul în compoziția de mai sus.
- Salata se asezonează de sare și se servește rece, pe feliuțe de pâine albă, integrală sau neagră.
Poftă bună!
(Visited 146 times, 1 visits today)