Pana Cristina Iuliana- Retete

Salata Rogvaiv cu ton

  • O salată tare colorată și interesantă! Un amestec de culori și arome, ce îți dau acel sentiment de prospețime în plină iarnă!;)
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE

  • cartofi violet 3 bucăți,
  • morcovi baby cca. 200 g,
  • gogoșari în oțet cca. 4 bucăți,
  • castraveți în oțet cca. 4 bucăți,
  • măsline verzi umplute cu ardei cca. 100 g,
  • ceapă verde 4 fire,
  • sare iodată,
  • ulei de măsline cca. 3 linguri,
  • zeamă de lămâie cca. 2 linguri,
  • ton în ulei cca. 300 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Cartofii se spală și se fierb în coajă, într-un vas mărinimos cu multă apă rece și 1 lingură de sare, cca. 30 minute după punctul de fierbere. Apoi se strecoară și se trecu sub jet de apă rece, pentru a se putea curăța mai ușor.
  • Morcovii baby se pun la fiert separat într-un vas cu apă rece și 1 lingură de sare, se lasă la fiert cca.15 minute după ce apa clocotește, apoi se strecoară și se trec sub un jet de apă rece.
  • După ce s-au fiert cartofii și morcovii, se curăță, unde e cazul și se taie grosier, ca și pentru salată de cartofi.
  • Ceapa verde curățată se taie rondele.
  • Gogoșarii și castraveții conservați se taie bucățele.
  • Toate ingredientele se pun într-un vas mai mare, ca să se poată amesteca ușor.
  • Apoi se adaugă măslinele verzi umplute cu ardei, tonul din conservă scurs de ulei, sarea, uleiul de măsline și zeama de lămâie, se amestecă ușor cât să se înglobeze toate ingredientele.
  • Salata se lasă la rece minim 2 ore pentru a se împrieteni gusturile!
  • Spor și poftă bună!
(Visited 71 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.