În duminica sfântă de Crăciun, AdiHădean http://www.adihadean.ro și EuropaFmhttp://www.europafm.ro/, în emisiunea Medium Rare, mi-au adus aminte de cele mai bune saleuri făcute acasă, în copilărie, daaa, alături de mama, cu untură și smântână 😉 Repejor am notat rețeta pe un bon de motorină, că eram în mașină în drum spre țară 😀 și acum le-a venit rândul. Simple și tare gustoase.
INGREDIENTE:
- Făină albă 1000 g,
- Untură de porc 400 g,
- Ouă 2 bucăți,
- Drojdie proaspătă 20 g,
- Smântână cca. 250 g,
- Sare de mare 1 lingură.
Pentru topping:
- Ou 1 bucată,
- Cașcaval sau brânză grasă de oaie,
- Semințe de chimen,
- Mix de semințe ( susan, dovleac, floarea soarelui, mac, in).
MOD DE PREPARARE:
- Făina cernută se amestecă cu untura ușor, până se înglobează și se obține un amestec nisipos. Apoi se adaugă ouăle, drojdia desfăcută în puțin lapte călduț și sare. Se frământă ușor, împreună cu smântâna pâne se obține un aluat omogen ce se ia de pe mâini. ( Aici, recunosc că m-a ajutat Thor, robotul din dotare!) .
- Atenție alautul nu se lasă la dospit. Se întinde o foaie de cca. un deget grosime, se taie fâșii mai lungi sau mai scurte după preferința fiecăruia, apoi se ung cu ou bătut, se presară cașcaval/brânză rasă și semințe după gustul fiecăruia.
- Saleurile se transferă într-o tavă tapetă cu foaie de pergament, apoi se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 180 grade.
- Simplu, bun ca și la țară. Spor și poftă bună!
(Visited 121 times, 1 visits today)
Category: