- Vă asigur că e super fain;) chiar dacă am folosit leurdă congelată pentru sos! 😉
- Spor și poftă bună!
INGREDIENTE:
- rondele de somon proaspăt 2 bucăți,
- sare cu mirodenii a la Panacris 2 linguri,
- făină albă de grâu,
- ulei de măsline.
Pentru garnitură:
- partea albă de la 1 bucată de praz,
- dovlecel 1 bucată,
- ciuperci pleutorus cca. 200 g,
- ardei gras roșu 1/2 bucată,
- ceapă verde 2 fire,
- usturoi verde 2 fire,
- sare iodată,
- vin alb demisec cca. 100 ml,
- Pentru sos:
- smântână cca. 4 linguri,
- leurdă 2 legături.
MOD DE PREPARARE:
- Somonul se spală, se tamponează cu un șervet de bucătărie, se asezonează de sare aromată a la Panacris, se lasă la rece cca. 10 minute.
- Se scoate peștele de la rece și se trece prin făină pe amblele părți. Ei aici am greșit un pic 😉 Ar fi trebuit să curăț peștele de sare ;)! Data viitoare așa am să fac :D.
- Se pune peștele la prăjit în puțin ulei fierbinte, se prăjește până ce se rumenește, pe ambele părți. Se scoate peștele din tigaie și se lasă la cald.
- În uleiul rămas, se pun rondelele de praz, dovlecei, ardei, ceapa și usturoiul, plus bucățile de pleutorus, se adaugă un pahar de vin alb demisec și se lasă la gătit, la foc mediu cca. 10 minute. Atenție legumele trebuie să fie crocante, nu fleșcăite ;). Se scot legumele, se pun și ele la cald și se trece la preparare sosului.
- Nu am avut smântână de gătit, așa că am diluat smântâna clasică cu apă și vin, cca. 100 ml.
- În tigaia ce s-a prăjit peștele și legumele, se pune smântâna diluată, leurda tocată mărunt ( de la congelator de de asta!) lăsându-se la fiert la foc mic, cca. 2 minute.
- Somonul se servește cu legumele și sosul de leurdă, bonus mămăliguță sau cartofi natur.
- Spor și poftă bună!
(Visited 98 times, 1 visits today)