- Zilele astea am savurat mâncare asiatică, gătită în familia Zmeilor;) Rapidă și gustoasă;) Dar sosul de curry, achiziționat din comerț, nu prea mi-a mers la suflet, așa că citind ingredientele de pe etichetă, m-am gândit că-l pot prepara în casă;) să numai aibă și fel de fel de e-uri 😉 Rezultatul îl savurați, urmând pașii de mai jos 😉 Spor și poftă bună! 😉
INGREDIENTE:
- Ardei roșu-galben 1 bucată,
- Ardei verde 1 bucată,
- Ananas bucăți 3-4 linguri,
- Morcov 1 bucată,
- Usturoi 4-5 căței,
- Stafide 1 lingură,
- Zahăr tos 1 lingură,
- Sare iodată 1 lingură,
- Oțet din prune 2 linguri,
- Ulei de măsline 2-3 linguri,
- Boia de ardei 1 linguură,
- Praf de curry 2-3 linguri,
- Amidon din porumb 3 linguri,
- Smântână 2 linguri.
MOD DE PREPARARE:
- Ardeii și morcovul curățați se taie mărunt și se pun la călit în ulei de măsline, împreună cu bucățile de ananas de la Sun Food și puțină apă, la foc mediu, neacoperit, cca 15 minute.
- Apoi se adaugă usturoiul, stafidele și se aezonează de sare, oțet, boia și mix de curry, lăsându-se la fiert cca 15 minute la foc mic, până se îmbină gusturile.
- Amidonul se diluează în apă și se adaugă la final, împreună cu smântâna, în amestecul de legume, lăsându-se la gătit cca 2 minute.
- Apoi se blendează pentru a se obține un sos fin 😉 și se servește împreună cu legume stil asiatic si orez;) Spor și poftă bună!
(Visited 33 times, 1 visits today)