INGREDIENTE:
- Paste spirale Băneasa din grâu dur cca. 300 g.
- Bacon cubulețe 125 g,
- Ceapă roșie 1 bucată,
- Ardei kapia roșu 1 bucată,
- Apio 1 tijă,
- Fenicul cca. 100 g,
- Ulei de măsline 1 lingură,
- Ceapă verde 2 fire,
- Usturoi verde 2 fire,
- Smântână de gătit 200 ml,
- Sare iodată 1 linguriță,
- Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
- Boia de ardei dulce 1 linguriță,
- Rozmarin 1 crenguță,
- Parmesan ras 2 linguri
MOD DE PREPARARE:
- Legumele se curăță, se toacă mărunt și se așează într-o tigaie mai înaltă, sau o semi-oală împreună cu pastele, se adaugă uleiul de măsline și apă cât să acopere pastele, apoi se lasă la fiert, cca. 15 minute, după ce au început să clocotească.
- Se asezonează de sare, piper, boia dulce de ardei, apoi se adaugă smântâna lichidă și se lasă la fiert la foc mic, cca. 5 minute, iar spre final, ceapa, usturoiul și rozmarinul.
- Spor și poftă bună.
(Visited 86 times, 1 visits today)
Un vis! Multumesc!
Cu mare drag Emilia Pascu 🙂 O sa mai urmeze astfel de retete 😉